Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0412-654470
  • info@vcl-oss.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Hoe pakken wij uw hypotheek aan?

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met een woning als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar u doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in uw leven die lening zou kunnen gaan "knellen".

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop uw inkomen veranderen kan. De geboorte van kinderen is zo’n moment. Vaak besluit een van de ouders dan om minder te gaan werken. Ook pensionering is zo’n moment, omdat het inkomen dan vaak zelfs permanent daalt. Niet alleen een daling van inkomen kan zich voordoen, maar ook een stijging van de maandelijkse kosten is denkbaar.  Zoals tijdens de studie van kinderen. Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van een geavanceerd computerprogramma, waarmee we iedere  hypotheekconstructie 30 jaren kunnen doorrekenen.

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen met u zullen maken, gaan we eerst goed met u na aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek er uit zien? Daar zullen we uitgebreid stil bij gaan staan.

Zoeken naar de juiste geldgever

En wanneer die keuze dan uiteindelijk gemaakt is, gaan we met u na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren. Wij kunnen daarbij kiezen uit meerdere geldgevers, zodat ook de rente een rol gaat spelen. En wanneer dan uiteindelijk éde vorm van uw hypotheek en de rentevastperiode vaststaat, pas dan vragen wij voor u, bij die bank van uw keuze, uw offerte aan. 
Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met uw handtekening gaat u wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele verdere aanvraagprocedure, tot en met de taxatie. En mocht Nationale Hypotheek Garantie mogelijk zijn, dan mag u van ons verwachten dat wij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank u definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening. Het zal u niet verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat u eerder in de offerte hebt ondertekend? Tenslotte begeleiden wij u tijdens het bezoek aan de notaris.

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om uw financiële toekomst. En daar gaan we heel zorgvuldig mee om. Bij VCL adviesgroep Oss B.V. krijgt u altijd hypotheekadvies van een Erkend Financieel Adviseur!

 

Bent u toe aan een verkennend hypotheekgesprek? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag tijd voor u!